48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Townhall @ Filmforum Sverige

Ett unikt tillfälle att vara med och forma svensk films framtid.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Townhall @ Filmforum Sverige – Ett upprop för den svenska filmen

Under Filmforum Sverige bjuder Göteborg Film Festival och svenska branschaktörer in till ett unikt tillfälle att vara med och forma svensk films framtid. Årets stora nyhet är en Townhall, ett interaktivt stormöte där branschens röster förenas för att diskutera de mest aktuella och brännande frågorna kring svensk film med målet att hitta nya vägar framåt.

Svensk film och filmbransch står vid ett vägskäl. En nationell filmutredning är på gång, och samtidigt påverkas branschen av det ekonomiska läget, den teknologiska utvecklingen och det växande klimathotet. Dessa faktorer skapar en ständig dynamik som kräver anpassning och innovation.

Under Townhall @ Filmforum Sverige ges den svenska branschen en unik möjlighet att delta aktivt genom att ställa frågor till makthavare, dela egna reflektioner och initiera meningsfull dialog med kollegor. Ämnen som kommer att diskuteras är filmutredningen, publiken och biografen, stödsystemen och branschens långsiktiga hållbarhet. Vad som tillkommer bestämmer branschen som deltar.   

Townhall kommer modereras av Carl Javér och Andrea Östlund, som tillsammans kommer att göra allt för att skapa ett livligt och framåtblickande rum.  

Townhall @ Filmforum Sverige är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival, Sveriges Filmregissörer/Scen & Film, Oberoende Filmares Förbund, Women in Film & Televsion och Svenska Filminstitutet. Fler partners kan tillkomma.  

När: Lördag 27 januari 2024, 14:00–16:00
Var: Folkteatern under Filmforum Sverige
Öppet för alla med ackreditering till Göteborg Film Festival.

Get our industry newsletter

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen