47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

6 Oscarnominerade filmer du måste se på filmfestivalen

Den 24 februari utser Oscarakademin årets bästa filmer, men redan under Göteborg Film Festival har du chans att se flera av årets Oscarnominerade mästerverk före alla andra.

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Den 24 februari utser Oscarakademin årets bästa filmer, men redan under Göteborg Film Festival har du chans att se flera av årets Oscarnominerade mästerverk före alla andra.


Never Look Away – Bästa utländska film, bästa foto
Ett episkt och humanistiskt drama om konsten, livet och politiken i Östtyskland, signerat Oscarvinnaren Florian Henckel von Donnersmarck. Streama hans Oscarbelönade mästerverk De andras liv på vår streamingtjänst Draken Film.

 


Can You Ever Forgive Me – Bästa manus efter förlaga, bästa kvinnliga huvudroll, bästa manliga biroll
Svart komedi i New Yorks litteraturkretsar, med en air av Woody Allen när han var som bäst, i vilken Melissa McCarthy (Bridesmaids) gör sitt livs roll.

Animal Behaviour – Bästa animerade kortfilm
Tandemparet Fine och Snowden, som vann en Oscar med Bob’s Birthday 1993, är nu tillbaka i strålande form. Här handlar det om fem djur som träffas för regelbundna gruppterapisessioner för att diskutera sin inre ångest. Det roliga uppstår när det visar sig att djurens psyke inte alls fungerar som människans. Eller är det kanske bara vi som inte förstår?


Vincent van Gogh – Vid evighetens port – Bästa manliga huvudroll
Willem Dafoe är makalös som den excentriske och lidande van Gogh i Julian Schnabels vackra och brännande drama om konstnärens sista kreativa formtopp.

 


Hale County This Morning, This Evening – Bästa dokumentär
En av årets mest hajpade amerikanska filmer är en visuellt häpnadsväckande fullträff som fångar livet i Alabama.

 


If Beale Street Could Talk – Bästa manus efter förlaga, bästa originalmusik, bästa kvinnliga biroll
Ohämmat romantiskt och stenhårt politiskt. Efter succén med Moonlight bekräftar Barry Jenkins att han just nu är Hollywoods mest omistliga filmregissör.

 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen