48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

TV Drama Vision

TV Drama Vision är festivalens konferens och marknad med fokus på nordiska dramaserier, aktuella branschtrender och internationella experter.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Om TV Drama Vision

TV Drama Vision är vår konferens och marknad med fokus på dramaserie. Programmet presenterar den främsta dramaseriens mötesplats i Norden, med ett framåtblickande program som inkluderar en kuraterad lineup av nordiska och europeiska serier samt kreativa talanger, de senaste globala affärstrenderna och insikter om branschens nära framtid.

Med deltagare på scenen och i publiken bestående av producenter, finansiärer, manusförfattare, sales-agenter, representanter från de mest framstående mediabolagen såväl som andra delar av branschen, är TV Drama Vision den främsta mötesplatsen i Norden för bransch inom TV-drama. 

År 2024 flyttar TV Drama Vision till den nya platsen, Draken, med början från den kommande upplagan. Den ikoniska biografen med 700 sittplatser, tillsammans med utmärkta mötesområden på det anslutna Clarion Hotel Draken, kommer att utgöra ramverket för TV Drama Vision 2024. Konferensprogrammet kommer att inkludera en blandning av föredrag, paneler, samproduktionspresentationer och serieföreställningar, med den vackra biografen Draken som huvudscen och en ytterligare scen, Drama Hall, för djupgående sessioner.

Några av de personer som gästat TV Drama Vision under åren har varit Luca Guadagnino (director of Call Me By Your Name), Andy Harries (Chief executive på Left Bank Pictures), Sally Wainwright (skaparen av Happy Valley, Last Tango in Halifax) Susanne Bier (Golden Globe- och Emmy Award-prisad manusförfattare och regissör), Tony Grisoni (skapare av Red Riding och Southcliffe), Anne Kolbjørnsen (producent för Lilyhammer), Guy Bisson (Ampere Analysis), Yael Hedaya (manusförfattare till originalserien av In Treatment), Jon Plowman (producenten bakom Absolutely Fabulous, The Office, Little Britain), Greg Poehler (skapare av Welcome to Sweden), Henrik Björn (skapare av Jordskott), Carole Scotta och Caroline Benjo (Haut et Court), David Madden (president av Fox Television Studios), Antony Root (EVP av program och produktion på HBO Europe) och Armando Iannucci (skapare av Veep).

Med stöd av
Event Partners
Collaborations

Get our industry newsletter

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen