41:a festivalen 26 jan - 5 feb, 2018
Besökare
Bransch

Nordisk Film & TV Fond Prize

Nordens första pris för bästa TV drama manus

41:a festivalen
26 Jan -
5 Feb, 2018

Som en del av Göteborg Film Festivals satsning på TV drama presenterar festivalen och Nordisk Film & TV Fond Nordens första pris för bästa manus till TV drama. Priset på 200 000 kr delades för första gången ut 2017 som en del av festivalens internationella branschseminarium TV Drama Vision.

Det första Nordisk Film & TV Fond Prize tilldelades Nobel (Norge) och manusförfattarna Stephen Uhlander och Mette M. Bølstad. TV-serien är regisserad av Per-Olav Sørensen och producerad av Håkon Briseid och Tone Rønning från Monster Scripted.

De senaste åren har Norden vuxit fram som en av världens mest intressanta regioner för tv-drama. Genom branschsatsningen TV Drama Vision har Göteborg Film Festival etablerat sig som en av Nordens viktigaste mötesplatser för den internationella tv-branschen. Vid den 39:e festivalen introducerades den nya programsektionen Nordiskt ljus: Tv-drama där bland andra Det mest förbjudna, Trapped och Follow the Money fanns på repertoaren. Nordisk Film & TV Fond Prize bygger vidare på denna tv-satsning av festivalen.

 

Nominerade 2018

De nominerade för Nordisk Film & TV Fond Prize tillkännages under januari.

Nordisk Film & Tv Fond Prize Jury

Juryn för Nordisk Film & TV Fond Prize 2018 tillkännages under januari.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.