44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Gratis sommarbio

Storfilm under bar himmel i Trädgårdsföreningens fina omgivningar.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Ett vanligt år spänner Göteborg Film Festival Open Air upp en gigantisk filmduk i Trädgårdsföreningen och bjuder på gratis film i sommarskrud under två kvällar i augusti. 2020 är året inget är sig likt. Göteborg Film Festival presenterar därför Open Air Anywhere – gratis utomhusbio hemma hos publiken.

Göteborg Film Festival går av stapeln när Göteborg och Norden är som mörkast och kallast. Då är biografen den perfekta platsen för publiken att mötas av filmmagi. Men film är inte bara till för att upplevas inomhus och på vintern. Göteborg Film Festival Open Air vill skapa sommarens vackraste filmupplevelse när göteborgarna bjuds på storfilm under bar himmel.

I augusti 2019 vallfärdade 7 500 göteborgare till gräsmattan framför Palmhuset med picknick-korgen på armen. Under rådande omständigheter finns det ingen möjlighet att samlas på samma sätt. Göteborg Film Festival presenterar därför Open Air Anywhere med ambitionen att bli den mest besökta utomhusvisningen någonsin. Filmprogrammet för Open Air Anywhere släpps den 12 augusti och evenemanget innebär att alla ges gratis tillgång till ett utvalt filmprogram via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Läs mer här: Open Air Anywhere

Visionen med Open Air är att vara inkluderande och välkomnande och fungera som introduktion till kulturupplevelser för nya besökare såväl som en oförglömlig filmhändelse för inbitna cineaster. Sommaren 2021 hoppas vi kunna vara tillbaka med utomhusbio i Trädgårdsföreningen och även ta vår utomhusbio på turné runt om i Västsverige för att skapa magiska kvällar med film under stjärnorna.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.