48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Gratis sommarbio

Storfilm under bar himmel.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Göteborg Film Festival går av stapeln när Göteborg och Norden är som mörkast och kallast. Då är biografen den perfekta platsen för publiken att mötas av filmmagi. Men film är inte bara till för att upplevas inomhus och på vintern. Göteborg Film Festival Open Air vill varje år skapa sommarens vackraste filmupplevelse när göteborgarna bjuds på storfilm under bar himmel.

I augusti 2019 vallfärdade 7 500 göteborgare till gräsmattan framför Palmhuset med picknick-korgen på armen. Under 2020 års rådande omständigheter fanns ingen möjlighet att samlas på samma sätt. Göteborg Film Festival presenterade därför Open Air Anywhere med ambitionen att bli den mest besökta utomhusvisningen någonsin. Evenemanget innebar att alla gavs gratis tillgång till ett utvalt filmprogram via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Sommaren 2021 kunde vi alla samlas på Götaplatsen för en fantastisk filmupplevelse av festivalfavoriten En runda till. Dessutom tog vi vår utomhusbio på turné runt om i Västsverige för att skapa ännu fler magiska kvällar med film under stjärnorna. Tillsammans med Film i Väst och Göteborgs Kulturkalas visade vi sommaren 2022 den kritikerrosade dramakomedin Världens värsta människa i Slottsskogen, Lerum, Trollhättan och Biskopsgården. Sommaren 2023 visade vi Elvis och Everything Everywhere All At Once.


Visionen med Open Air är att vara inkluderande och välkomnande och fungera som introduktion till kulturupplevelser för nya besökare såväl som en oförglömlig filmhändelse för inbitna cineaster.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen