46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Gratis sommarbio

Storfilm under bar himmel i Slottsskogens fina omgivningar.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Den 2 september blir det Göteborg Film Festival Open Air igen. Då slår Göteborg Film Festival upp största bioduken på gräsmattan nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen och bjuder på gratis utomhusbio tillsammans med Film i Väst och Göteborgs Kulturkalas. Filmen som visas är norska publikfavoriten Världens värsta människa.

Med tvåfaldigt Oscarnominerade Världens värsta människa (bästa manus och bästa utländska film) visar Joachim Trier återigen varför han är en av Nordens främsta filmskapare och samtidsskildrare. Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne. Renate Reinsve vann priset för bästa skådespelerska vid filmfestivalen i Cannes för sin insats i rollen som Julie.

– Världens värsta människa är en av de där sällsynta filmerna som man blir kär i direkt och sedan aldrig glömmer. Det är ett oemotståndligt triangeldrama om livsval, konst och att vara förälskad i sommarnatten. Det känns helt perfekt att visa den under sommarhimlen i Slottsskogen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Göteborg Film Festival Open Air i Slottsskogen är gratis och visningen startar klockan 21:00 den 2 september. Från 19:00 finns festivalens DJ på plats för att sätta stämningen, så ta med picknick-korgen och kom i god tid.

Ingen biljett behövs.

Evenemangets Facebooksida hittar du här >

Medarrangörer till Göteborg Film Festival Open Air är Göteborgs Kulturkalas och Film i Väst som firar 30 år. Arrangemanget presenteras tillsammans med huvudpartner Lynk & co och partners Göteborgs-Posten och Norrlands Ljus Alkoholfri.

Göteborg Film Festival Open Air – genom åren

Göteborg Film Festival går av stapeln när Göteborg och Norden är som mörkast och kallast. Då är biografen den perfekta platsen för publiken att mötas av filmmagi. Men film är inte bara till för att upplevas inomhus och på vintern. Göteborg Film Festival Open Air vill skapa sommarens vackraste filmupplevelse när göteborgarna bjuds på storfilm under bar himmel.

I augusti 2019 vallfärdade 7 500 göteborgare till gräsmattan framför Palmhuset med picknick-korgen på armen. Under 2020 års rådande omständigheter fanns ingen möjlighet att samlas på samma sätt. Göteborg Film Festival presenterade därför Open Air Anywhere med ambitionen att bli den mest besökta utomhusvisningen någonsin. Evenemanget innebar att alla gavs gratis tillgång till ett utvalt filmprogram via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV.

Visionen med Open Air är att vara inkluderande och välkomnande och fungera som introduktion till kulturupplevelser för nya besökare såväl som en oförglömlig filmhändelse för inbitna cineaster. Sommaren 2021 kunde vi alla samlas på Götaplatsen för en fantastisk filmupplevelse av festivalfavoriten En runda till. Dessutom tog vi vår utomhusbio på turné runt om i Västsverige för att skapa ännu fler magiska kvällar med film under stjärnorna.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.