44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Om Göteborg Film Festival

Nordens största publika filmfestival.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Göteborg Film Festival har utvecklats och vuxit sig stark under mer än 40 års tid och är idag Nordens största publika filmfestival och den nordiska filmbranschens viktigaste årliga mötesplats.

Idag är Göteborg Film Festival ett av Sveriges absolut största kulturevenemang och publikens respons vittnar om att evenemanget funnit sin plats i både hjärtan och medvetande. Det som en gång började som två cineasters djärva dröm har blivit en stabil och uppskattad del av det svenska kulturlivet och en betydelsefull aktör i den internationella filmbranschen.

Festivalen pågår under elva dagar i månadsskiftet januari-februari och lockar omkring 160 000 besökare. Under festivalperioden visas omkring 400 filmer från 80 länder på omkring 1000 visningar.

Föreningen arrangerar förutom Göteborg Film Festival även barn och ungdomsfilmfestivalen Göteborg Film Festival Prisma i oktober och utomhusfestivalen Göteborg Film Festival Open Air i augusti.

Inom ramen för filmfestivalen bedrivs flera branschstärkande aktiviteter samlade under begreppet Göteborg Film Festival Industry Scene som inbegriper bland annat Nordic Film Market och flera kompetensutvecklande och framåtblickande insatser för filmbranschen, bland annat genom den årliga Nostradamusrapporten

Förutom att arrangera filmfestivalen en gång om året har GFF en omfattande verksamhet året runt. I det ingår bland annat ett regionalt uppdrag att sprida festivalfilm i hela Västra Götaland. Talangprogrammet Nordic Film Lab löper året runt och bidrar till en kreativ utveckling för den nordiska filmen.

Sedan 2014 driver festivalen även den digitala streamingtjänsten Draken Film vars syfte är att sprida kvalitetsfilm till hela landet året om.

Vision

”Att vara navet för filmkultur i Norden.”

Mission

”Att skapa möjligheter för värdefull film från hela världen att nå publiken
och att utmana människors syn på samhället och varandra.”

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.