47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Filmfönstret – festivalens populärkulturella arena

– Det känns jättekul att fortsätta det här fina samarbetet. Det var många som besökte Filmfönstret förra året och jag tror och hoppas att programmet lockar ännu fler besökare i år.

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

För andra året i rad presenterar Göteborg Film Festival och Volvo Car Group Filmfönstret – festivalens populärkulturella arena.
Med populära gäster som Alicia Vikander, Adam Lundgren, Evin Ahmad, Rebecca och Fiona, Franska Trion, Kalle Lind och Joel Ighe bjuder Göteborg Film Festival in till ett filminspirerande skyltfönster på NK i Göteborg.

Samtalen med gästerna under veckan leds av journalisten och moderatorn Kalle Wannerskog. Nytt för i år är panelsamtal där det diskuteras olika teman i relation till film; kärlek, konflikter, framtiden och mat är några av de teman som står på menyn. I kärlekspanelen hittar du Joel Ighe, Olle Waller och Emilie Ebbis Roslund.


– Vi på Volvo Car Group är stolta att för andra året i rad presentera Filmfönstret på NK tillsammans med Göteborg Film Festival. I år blir det extra spännande att låta besökarna uppleva film och ljud i en av våra bilar – S90 Excellence Lounge. Vi vill ge alla besökare en minnesvärd upplevelse i fönstret, säger Elin Lindberg – Sr Project Manager Partnerships, Volvo Car Group.

– Det känns jättekul att fortsätta det här fina samarbetet. Det var många som besökte Filmfönstret förra året och jag tror och hoppas att programmet lockar ännu fler besökare i år. Även de som ännu inte fått upp ögonen för Göteborg Film Festival, säger Frida Lernstål, projektledare Göteborg Film Festival

Varje kväll i Filmfönstret avslutas med en intim livekonsert. Här är årets akter – Ian Person, Franska Trion, Göteborgs Symfoniker, Jëlly, Stefan Missios, Frida Scar, Kristina Issa, Terra, Xenia Kriisin, Ox och Ulla OlssonMay The Force be with you.

Avtäckning av Filmfönstret, skyltfönstret, sker 18 januari.
Filmfönstret öppnar den 26 januari och programmet pågår sedan till 4 februari.
Festivalpass behövs inte till Filmfönstret.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen