43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Besökare
Bransch

Svenska branchdagarna

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Svenska Filminstitutet: Publiken i fokus

Under årets festival sätter Svenska Filminstitutet fokus på publiken: Vilka är den kulturintresserade publiken och hur vinner man fighten om dem? Hur var mötet med publiken för teamet bakom den känslodrabbande Rekonstruktion Utøya? Vi får hänga med på ett live-möte mellan en filmkonsulent och ett gäng filmarbetare och speeddejta ännu fler konsulenter. Till sist laddar vi upp inför årets Guldbaggegala med att försnacka med några av de nominerade. Dagen genomförs i samarbete med Oberoende Filmares Förbund.

Lördag 26 januari 26, 09:30 – 15:30

9.30-10.00 Frukostfika

10.00-10.10 Hej och välkommen!
Anna Serner, Filminstitutets vd, Johan Seth och Karin Ekberg, båda ordförande OFF, hälsar välkomna.
Dagens moderator är Kristina Colliander, filmstödschef, SFI.

10.10-10.30 Vilka är den kulturintresserade publiken och vad ser dom på?
Torkel Stål, analytiker på Filminstitutet, förmedlar bilden av den kulturintresserade publiken. Vad innebär det egentligen att vara kulturintresserad inom filmens värld?

10.40-11.00 Fighten om den kulturintresserade publiken.
Lanseringskonsulenten Helena Simonsson berättar om hur konkurrenssituationen ser ut för de filmer som vill locka den kulturintresserade publiken. Tomas Johansson, ansvarig för distributionsstöd för utländsk film, berättar om vilka filmer som konkurrerar med de svenska.

11.00-11.30 Välkommen till konsulentrummet!
Stig in och ta del av den spännande processen när filmkonsulenten Jenny Gilbertsson möter filmskapare, som en regissör, manusförfattare eller producent, för att samtala om ett nytt spännande projekt.
Medverkande: Hemligt.

11.30-12.15 Hur filmklassikerna tar plats på biograferna
Digitaliseringen har öppnat nya möjligheter vad gäller distribution av film. Vanliga biografer har bättre möjligheter att visa klassiker, och det märks på repertoaren. Men hur programsätter man ett nytt utbud och hur når man publiken?
Medverkande: Pontus Paulin Hugo, Hagabion, Folkets Bio i Göteborg, Malin Cramér, kultursekreterare film, producent Jönköping Filmfestival och programansvarig Filmstudion, Jönköpings kommun, Jens Lanestrand, verksamhetsledare för Biografcentralen och bio.se och Lova Hagerfors, chef för Tillgängligt filmarv på Filminstitutet.

12.15-12.45 Lunch

12.45-13.30 Filmskaparnas möte med publiken
Oberoende Filmares Förbund modererar ett samtal med filmare utifrån mötet med publiken. Bland annat träffar vi teamet bakom Rekonstruktion Utøya, får en inblick i den kommande filmen Entreprenör samt pratar med regissören bakom Parning.
Medverkande: Karin Ekberg och Johan Seth från OFF, Carl Javér och Fredrik Lange från Vilda Bomben Film AB, Simon Vahlne och Axel Danielson från Plattform Produktion samt Lina Mannheimer från French Quarter Film.

13.30-14.00 Vi välkomnar två nya konsulenter och Filminstitutets nya chef för avdelningen produktionsstöd
Anna Serner leder samtalet med Anders Nylander som är ny långfilmskonsulent, Ami Ekström som är ny kortfilmskonsulent och Magdalena Jangard som är nytillträdd chef för produktionsstöd på Svenska Filminstitutet.

14.00-14.45 Speed-dejting med Filminstitutets filmkonsulenter
Anders Nylander och Madeleine Ekman konsulenter för lång spelfilm, Ami Ekström, konsulent för kortfilm, Jenny Gilbertsson, filmkonsulent för barn och unga, Klara Grunning och Juan Pablo Libossart, filmkonsulenter för lång och kort dokumentärfilm, Helen Ahlsson filmkonsulent Moving Sweden samt lanseringskonsulent Helena Simonsson.

14.45-15.30 Guldbaggespecial: De nominerade är …
Vi laddar upp inför årets Guldbaggegala med några av de nominerade, och träffar även några guldbaggerävar som berättar om vad det betyder att vinna en guldbagge.
Medverkande: Se www.goteborgfilmfestival efter att guldbaggenomineringarna släppts.
Moderator: Camilla Larsson, Programchef seminarier Göteborg Filmfestival.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.