42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Stäng
Besökare
Bransch

Broder Daniel-premiär på Göteborg Film Festival

Ett av Göteborg och Sveriges mest ikoniska band får en helkväll tillägnad sig under Göteborg Film Festival 2019.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Ett av Göteborg och Sveriges mest ikoniska band får en helkväll tillägnad sig under Göteborg Film Festival 2019. Det blir världspremiär av Broder Daniel-dokumentären I’ll Be Gone och vi bjuder in till en festkväll med BD-hyllningar, liveframträdanden och DJ-set med Henrik Berggren själv.

Broder Daniel är ett stycke göteborgsk samtida kulturhistoria och på Göteborg Film Festival 2019 hyllar vi detta genom att visa världspremiären av dokumentären I’ll Be Gone, skapad av Amelia Trask och Sasha Hecht. Dokumentären följer Henrik Berggren och flera andra nyckelpersoner från den turbulenta Broder Daniel-tiden.

– Vi kunde inte vara mer spända och ärade över att premiärvisa I’ll Be Gone på Göteborg Film Festival. Inte bara för att Broder Daniel är ett viktigt Göteborgsband, men hade det inte varit för fansen och supportrarna i Göteborg och hela Sverige som hållit bandets arv i liv under alla dessa år skulle filmen inte ha existerat, säger producenten Sasha Hecht.

I’ll Be Gone har premiär 17.30 den 29 januari på Draken i Göteborg. Därefter drar premiärfesten igång på Festivalarenan med fullt konsertställ av Broder Daniel-hyllningar och liveframträdanden med ett mångsidigt tvärsnitt av några av Sveriges mest spännande musikakter från Broder Daniels 1990-tal fram till idag. DJ för kvällen är filmskaparna Amelia Trask och Sasha Hecht. DJ är också Henrik Berggren själv. Under kvällen visas också en fotoutställning med bilder från filminspelningen tagna av fotograf Martin Norberg.

Biljetterna finns redan nu att köpa här. 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.