44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Välkommen till Nordens största filmfestival

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

70


11


100

Göteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden. På grund av den ökade spridningen av covid-19 blev festivalen 2021 helt digital och under elva dagar i slutet av januari stundade en unik digital festivalupplevelse med uppemot 70 filmer och premiärvisningar varje kväll.

Läs programmet som PDF här

Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och 2021 var prissumman 400 000 kr.

Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar varje år till mer än 160 000 besök. Ett vanligt år visas omkring 400 filmer från 80 länder på omkring 1000 visningar och festivalen är då inte bara film utan erbjuder även ett 40-tal seminarier, konserter, konst, workshops och mängder av andra aktiviteter.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, är den främsta marknadsplatsen för nordisk film och tv-drama och en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Världens största filmpris

Dragon Awards

Dragon Awards är våra prestigefyllda priser, som delas ut varje festival. Best Nordic Film är med 1 miljon i prispengar världens största filmpris.

Läs mer

Gäster från jordens alla hörn

Varje år besöks festivalen av såväl stora internationella stjärnor som lovande unga förmågor.

Läs mer

Streama kvalitetsfilm året runt

Draken Film

Draken Film är Sveriges ledande prenumerationstjänst för kvalitetsfilm. Filmfestival året runt, helt enkelt.

Läs mer

Bli medlem i Göteborg Film Festival

Våra medlemskap

Som medlem i Göteborg Film Festival får du tillgång till förhandsvisningar, fina erbjudanden, möjlighet att köpa biljetter före alla andra och mycket mer.

Läs mer

Våra partners

Visa alla

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.