Filmisk salong intar Aftonstjärnan
– Med Filmisk salong tar vi samtalet till biograferna och erbjuder publiken den fördjupning som vi alla ibland törstar efter, säger Camilla Larsson, programchef för festivalens seminarier.
– Med Filmisk salong tar vi samtalet till biograferna och erbjuder publiken den fördjupning som vi alla ibland törstar efter, säger Camilla Larsson, programchef för festivalens seminarier.
Till den 43:e upplagan av Göteborg Film Festival kommer ett helt nytt koncept uppstå: Filmisk salong. Fyra helkvällar med film och samtal om konsten, livet och samhället, på en av stadens charmigaste biografer.
För 120 år sedan byggde varvsarbetarna med sina bara händer och med egna pengar biograf Aftonstjärnan på Lindholmen. Samtidigt hölls litterära salonger i Paris finaste kvarter. 2020 startar Göteborg Film Festival Filmisk salong på biograf Aftonstjärnan. Där kommer festivalens programkommitté fyra gånger under Göteborg Film Festival 2020 bjuda in till samtal om filmen, samhället och livet. Det hela livestreamat ut till ett antal biografer runt om i Västra Götalandsregionen, i samarbete med Kulturakademin.
– Med Filmisk salong tar vi samtalet till biograferna och erbjuder publiken den fördjupning som vi alla ibland törstar efter. Salongsgästerna och själva temat kommer att vara lika lockande som filmerna. Det blir spirituellt, tankeväckande och festligt och förhoppningsvis går alla hem med nya insikter och perspektiv, säger Camilla Larsson, programchef för festivalens seminarier.
Samtliga medverkande och de filmer de ska prata utifrån släpps tillsammans med festivalens övriga program den 7 januari, men de ämnen som kommer avhandlas under Filmisk Salong är: ålderism, artificiell intelligens, mansrollen och glesbygd.
En kväll på Filmisk salong kommer innehålla en filmvisning, en paus där det erbjuds dryck, mingel och diskussion, följt av ett fördjupande och spirituellt scensamtal med högprofilerade gäster som samtalar runt kvällens tematik på ett sätt som bara de kan. Bland annat kommer Mark Levengood möta Ludvig Lindelöf, präst och feminist, och Nathan Hamelberg, skribent och metodutvecklare på Machofabriken, i ett samtal om mansrollen utifrån Tv-serien Sällskapet – intervjuer ifrån alltings mittpunkt av Malin Erixon.
Köp din biljett här
Stäng