46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Filmpolitiskt toppmöte 2019 – samtalen fortsätter

Filmpolitiskt toppmöte 2018 blev en stor och uppskattad succé under senaste Göteborg Film Festival. Den 25 januari fortsätter samtalen under Filmpolitiskt toppmöte 2019.

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Filmpolitiskt toppmöte 2018 blev en stor och uppskattad succé under senaste Göteborg Film Festival. Kulturminister Alice Bah Kuhnke diskuterade tillsammans med politiker, tjänstemän och branschfolk den nya statliga filmpolitiken och vad den egentligen innebär för filmen i Sverige. Den 25 januari fortsätter samtalen under Filmpolitiskt toppmöte 2019.

När den statliga filmpolitiken i januari 2019 fyller två år arrangerar Göteborg Film Festival i samarbete med Västra Götalandsregionen återigen ett Filmpolitiskt toppmöte. Filmbranschen får chansen att diskutera filmpolitik med nya politiker från Kulturutskottet och Kulturnämnder ute i landet. Dessutom tittar vi bland mycket annat närmare på några av de heta frågor som kommer att hamna på deras bord under det kommande året.

– Den senaste mandatperioden var en av de mest omvälvande någonsin för svensk filmpolitik. Samtidigt som den nya mandatperioden inleds ser vi hur den politiska temperaturen i kultur- och filmfrågor höjs allt mer i hela Europa. I detta läge är det helt centralt med en kvalificerad och bred filmpolitisk diskussion, och vi är väldigt glada att återigen kunna erbjuda en sådan plattform, säger Mirja Wester, VD för Göteborg Film Festival.

Toppmötet kommer att äga rum den 25 januari och Göteborg Film Festival samlar då än en gång nationella och regionala politiker och tjänstemän för att tillsammans med tungviktare från filmbranschen och landets regionala produktions- och resurscentrum under en heldag diskutera den svenska filmpolitiken.

– Med det andra filmpolitiska toppmötet fortsätter vi den viktiga nationella dialog kring filmpolitiken som påbörjades förra året. Nu har vi dessutom många nya politiker som ska sätta sig in i filmfrågorna som för många regioner handlar om stora ekonomiska åtaganden. Vi ser fram emot att än en gång välkomna filmansvariga politiker, tjänstepersoner och filmbransch till Västra Götaland, säger Conny Brännberg, (KD) ordförande för Kulturnämnden Västra Götalandsregionen.

Göteborg Film Festival och Västra Götalandsregionen vill genom konferensen Filmpolitiskt toppmöte 2019 erbjuda möjligheter att fortsätta dialogen mellan stat, region, kommun och bransch från det förra mötet och skapa kontaktytor som gör att samtalet kring frågorna om filmens visioner, mål och framtid lever vidare också under resten av året.

Filmpolitiskt toppmöte kommer även i år att hållas på Auktionsverket Kulturarena och avslutas med filmfestivalens invigning på biografen Draken ett stenkast därifrån senare samma kväll.

Första delen av det Filmpolitiska toppmötet: 

Andra delen av det Filmpolitiska toppmötet: 

Tredje delen av det Filmpolitiska toppmötet: 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen