44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Julia Lindström tog hem Startsladden!

Priset är värt 350 000 kronor.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Julia Lindström mottog kortfilmspriset Startsladden för sin film Daddy’s Girl. Priset är värt 350 000 kronor i form av filmteknik, kontanter och tjänster, vilket gör Göteborg Film Festivals kortfilmspris till ett av världens största.

Fjortonåriga Los relation med sin pappa framstår som enkel och skämtsam i Julia Lindströms okonstlade skildring av en tonårsflickas nyfikna och obesvärade sexualitet. Med skarpt berättande vrids våra förväntningar på lust, skam och föräldraskap.

Juryns motivering lyder: ”En känslig berättelse där vi tror på relationerna och situationerna fullt ut. Filmen äger en storslagen detaljrikedom och komplexitet. ingen är offer, ingen är förövare. Mångbottnad med fantastiskt skådespeleri. En intelligent film om sexuellt uppvaknande, skam, makt och integritet.”

– Det här är fördjävla sjukt. Vi har jobbat med den här filmen så länge. Det har varit en sjukt lång resa, så jag vill verkligen tacka mitt fantastiska team som har trott på mig, stöttat mig, backat mig och tvingat mig att fortsätta skicka den här filmen till festivaler när vi hade gett upp. Sjukt kul! Tack till juryn och den här fantastiska festivalen, säger Julia Lindström i sitt tacktal.

Startsladdens jury bestod i år av Axel Danielson, regissör, Eliza Jones, producent, Andrea Edwards, skådespelare, Marioan Hosseini, manusförfattare.

Bakom priset står Svenska Filminstitutet, Gothenburg Studios, Red Rental by Maan, Teaterförbundet, Folkets Bio, Film i Väst, Independent Kostym, Shoot&Post och SVT.

Göteborg Film Festival är Sveriges största arena för svensk kortfilm och varje år premiärvisas drygt 70 nya kortfilmer under de elva festivaldagarna. De Startsladden-nominerade filmerna är några av festivalens mest populära med stort publiktryck och visningarna är slutsålda varje år.

Efter premiärvisningen av startsladden fick publiken rösta på sin favorit av de medverkande filmerna och senare samma kväll delades också publikens pris ut. Det gick till Nicolas Kolovos för filmen Index. Om flyktingar som ska från ett lastbilsflak till en båt som ska ta dem över havet. En pojke fastnar med sitt finger och kan inte följa efter. En starkt berörande skildring, som lämnar en intensiv kroppslig upplevelse.
– Det betyder att jag får lust att göra en till film och att fortsätta med mitt filmskapande. Jag tycker det är väldigt roligt att så många människor har röstat.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.