48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Årets festival­konstnär avslöjas

"Vi måste känna hopp om framtiden. I alla fall så inbillar jag mig själv det."

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Trots mörkret som finns i omgivningen så måste vi fokusera på det ljusa i samhället, säger årets festivalkonstnär. Den 16 november avslöjas vem! Samtidigt presenterar vi ett nytt samarbete med Nudie Jeans.

Första konstnärsaffischen för Göteborg Film Festival gjordes 1992 av Ernst Billgren och genom åren har konstnärer som Pussy Riot, Lars Lerin, Marie-Louise Ekman, Liv Strömquist och senast Annika von Hausswolff stått bakom affischen.

2018 års festivalkonstnär är ännu hemlig. Så här beskriver konstnären sitt verk:

”Trots mörkret som finns i omgivningen så måste vi fokusera på det ljusa i samhället. Vi måste känna hopp om framtiden. I alla fall så inbillar jag mig själv det.”

I samband med affischsläppet presenteras även festivalens nya samarbete med Nudie Jeans. En kollektion med kläder kommer att lanseras.

– Nudie Jeans är ett fantastiskt jeansmärke representerade världen över, men samtidigt ett Göteborgsföretag. De är också långt framme i frågor om fair trade, hållbarhet och återvinning. Det känns som ett drömsamarbete för festivalen och vi är mycket glada i kollektionen, säger Kim Nilsson, marknadschef Göteborg Film Festival

– Gällande samarbetet så är det naturligt för oss då vi alltid velat och har varit nära kulturen. Tydligast har det kanske märkts i våra musikengagemang men film och skapandet i det ligger ju oss nära, säger Anna Ekehäll, Marketing and Communications Coordinator, Nudie Jeans.

Vill du vara på plats den 16 november för att bevaka affischsläpp, festivalkollektion och träffa årets festivalkonstnär?

VAR & NÄR:
Kl. 18.30 Nudie Jeans bakgård, Vallgatan 15
Kl. 19.00 avtäckning av affisch,
samtal mellan konstnären och Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.
Kl. 19.20 presenteras kollektionen, Nudie Jeans

OSA här.

Begränsat antal platser.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen