48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Eva von Bahr och Love Larson är årets hederspristagare på Prisma

"Utan dem hade den svenska barnfilmen varit en betydligt mer jämngrå historia."

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

2023 års hederspris på barn- och ungdomsfestivalen Göteborg Film Festival Prisma tilldelas Eva von Bahr och Love Larson.

Med tre Oscarsnomineringar (DuneEn man som heter Ove och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) bakom sig är Eva von Bahr och Love Larson två av världens mest erkända maskdesigners med mängder av internationella prestigeuppdrag. Men de har också varit ständigt närvarande i samtida svensk barnfilm, och har skapat unika uttryck för modiga vikingar, dansande grönsaker, rundlagda direktörer och en lång kavalkad av monster, spöken och vampyrer. Genom sin detaljrika och fantasifulla maskkonst har Eva von Bahr och Love Larson öppnat dörrar till fantastiska filmiska världar.

– Det känns fantastiskt roligt att välkomna Eva von Bahr och Love Larson som hederspristagare. I decennier har de skänkt färg, form och personlighet till en uppsjö av filmkaraktärer. Utan dem hade den svenska barnfilmen varit en betydligt mer jämngrå historia, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Vi känner oss otroligt hedrade att få ett pris på en av de viktigaste filmfestivalerna som bidrar till att en ny generation upptäcker filmens magiska värld, säger Eva von Bahr och Love Larson.

Visningen av parets senaste film Nelly Rapp – dödens spegel inleds med en ceremoni där von Bahr och Larson tilldelas hederspriset. Under Göteborg Film Festival Prisma visas även Krakel Spektakel, och så får besökarna möjlighet att träffa von Bahr och Larson och ta del av hemligheterna bakom parets fantastiska kreationer under en speciell programpunkt.

Tidigare hederspristagare på Göteborg Film Festival Prisma är:
2022: Tina Mackic
2021: Gunilla Bergström
2020: Jan Lööf
2019: Georg Riedel
2018: Barbro Lindgren

Göteborg Film Festival Prisma går av stapeln 25 oktober till 30 oktober och det fullständiga programmet till festivalen släpps den 25 september.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen