48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Festivalaffischen 2018 avtäckt

– Det påminner mig om att vi måste gå framåt. Vi måste lägga saker bakom oss. Såret har aldrig riktigt läkt. Det varar, blöder och påminner.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

 Affischen för kommande års festival har nu avtäckts med pompa och ståt. Under torsdagskvällen den 16 november fanns konstnären Aida Chehrehgosha på plats på släppfesten och pratade om hur hon resonerat när hon tog sig an uppdraget att utifrån årets tematiska fokus Nationalism göra årets affisch.

– Den första tanken som dök upp var att använda sig av en estetik som är snygg, enkel, rak, förhöjande och tydlig. Det är ett stilistiskt grepp som använts länge och som återkommer i så väl filmer som stillbilder, förr som nu. Det är mest karakteristiskt och igenkännbart under den tid och era då man ville kommunicera och ena folket, få dem att känna att det är ”vi” mot ”dom”. Vilka som är vi och vilka som är dom är ständigt flytande i alla tider, säger Aida Chehrehgosha.

Affischens bakgrund är hennes pappas oläkta sår från kriget, och är symboliskt för hela verket.

– Det påminner mig om att vi måste gå framåt. Vi måste lägga saker bakom oss. Såret har aldrig riktigt läkt. Det varar, blöder och påminner.

Du kan läsa mer om Aida Chehrehgosha och hennes verk här.

Affischen finns att köpa både som affisch och Fine Art Print i vår nya webshop.

Under kvällen presenterades även kommande års festivalkollektion, ett exklusivt samarbete med Nudie Jeans bestående av en t-shirt, en plånbok och en fiskarhatt. Alla finns redan nu att köpa i festivalshoppen.
Observera att antalet är limiterat.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen