48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Filmtävlingen Minuten

Vinn 10 000 kronor och få din film visad på Göteborg Film Festival 2018.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Ta chansen att få din Instagram-film visad under Göteborg Film Festival. Nu lanserar Göteborg Film Festival tillsammans med Vasakronan filmtävlingen Minuten.

Det korta filmformatet är hetare än någonsin. Av all rörlig bild vi konsumerar utgör korta filmer en överväldigande majoritet dagligen. Tävlingen Minuten går ut på att göra en film på en minut på temat Brunnsparken. Ämnet kan tolkas fritt och det är helt upp till de tävlande hur man väljer att tolka temat i sitt verk.

– Göteborg Film Festival har alltid värnat och lyft fram kortfilmen som en egen konstform och vi är väldigt glada över att varje år få möjligheten att premiärvisa omkring ett 50-tal svenska kortfilmer. Genom Minuten vill vi uppmuntra filmskapare att verka i det riktigt korta formatet, med den särskilda filmiska utmaning detta innebär, säger Tobias Åkesson, programchef nordisk film.

Både Göteborg Film Festival och Vasakronan är engagerade i frågor som gäller stadens utveckling och ser det därför som både viktigt och intressant att lyfta frågor som rör våra olika stadsdelar. Just Brunnsparken är en plats som många i regionen känner till och som de flesta tycker något om. Det är på ett sätt en bortglömd plats.
Men också en mötesplats, en plats vissa kan vara rädda för och en plats i förändring.

För att delta i tävlingen lägger man upp sin film på Instagram (Obs! måste vara ett offentligt/öppet konto) och taggar #gbgfilmfestivalminuten. Tävlingen pågår till och med den 20 januari.

Vinnaren kommer att få sin film visad under filmfestivalen men även 10 000 kronor och möjligheten att delta på festivalens avslutningsgala Dragon Awards.
Juryn som utser vinnaren består av Katja Wik, filmregissör, Ali Davoodi, ArtMadeThis och Ludwig Källén, Plattform Produktion.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen