48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Göteborg Film Festival anordnar Open Air-visningar i Slottsskogen

Den 17-18 augusti slår Göteborg Film Festival upp största bioduken i Azaleadalen i Slottsskogen och bjuder på gratis utomhusbio tillsammans med Göteborgs 400 års-jubileum.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Den 17-18 augusti blir det Göteborg Film Festival Open Air igen. Då slår Göteborg Film Festival upp största bioduken i Azaleadalen i Slottsskogen och bjuder på gratis utomhusbio tillsammans med Göteborgs 400 års-jubileum.

Filmerna som visas är två av de mest uppmärksammade filmerna från den gångna Oscarsgalan; storvinnaren Everything Everywhere All At Once och åttafaldigt nominerade Elvis, som var förhandsfavorit för bästa manliga huvudroll.

Följ Facebook-eventet för Göteborg Film Festival Open Air för att hålla dig uppdaterad.

– Det känns otroligt roligt att få bjuda in alla göteborgare till en somrig filmfest i grönskan. Vi har valt engagerande, fartiga och lite galna filmer som garanterat kommer få hela Slottsskogen att svänga på både höfter och korvfingrar, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival. 

Det är fritt inträde till Göteborg Film Festival Open Air i Slottsskogen och visningarna startar klockan 21.15 men redan från 18.00 finns festivalens DJ på plats så ta med picknick-korgen och kom i god tid.

Ingen biljett behövs.

Blir du sugen mat kommer det finnas ett rikt och varierat utbud av foodtrucks på plats från klockan 18 båda dagarna. Närmare bestämt Mat & Sånt, Tapas Fabrik, CruzinCoffee Barista Bar, La Chiva Food Truck och Havana Fusion Food Truck.

Festivalen och Draken Film kommer även ha ett tält på plats (Draken-kiosken) där det går att köpa godis, chips och filtar.

Besöker du fredagens Open Air kan du fortsätta vidare till efterfest på Yaki – da. Där har du fri entré med armband före klockan 01.

Armband finns att hämta i Draken-kiosken. Begränsat antal.

17 augusti: Everything Everywhere All At Once

En utmattad kinesisk-amerikansk kvinna (Michelle Yeoh) sveps med i ett galet äventyr, där hon är den enda som kan rädda världen genom att utforska andra världar och genom de liv hon hade kunnat leva. Everything Everywhere All At Once är ett gränslöst och fartfyllt actionäventyr som tog världen med storm och som vann hela åtta Oscars varav bland annat statyetten för bästa film.

Talat språk: Engelska, Mandarin och Kantonesiska
Undertext och syntolkning: Svenska
Åldersgräns: 11 år

18 augusti: Elvis

Elvis Presley skakade om ungdomskulturen bokstavligen, inte bara genom sin musik, utan framför allt genom sitt sätt att leverera den. I kulisserna stod hans mytomspunne manager, överste Tom Parker, mannen med en plan att till varje pris förvandla den unge artisten till världens största entertainer. Baz Luhrman (Moulin Rouge, The Great Gatsby) har skapat ett gripande porträtt av kungen av rock’n’roll, som spelas av den porträttlike Austin Butler.  I rollen som Tom Parker ser vi Tom Hanks.

Talat språk: Engelska
Undertext och syntolkning: Svenska
Åldersgräns: 11 år

Göteborg Film Festival Open Air arrangeras i samarbete med Göteborgs 400 års-jubileum.

Göteborg Film Festival Open Air

Plats: Slottsskogen, Azaleadalen
Dagar: 17-18 augusti
Tid: Filmstart 21:15
Inträde: Fritt
Både Everyting Everywhere All at Once och Elvis visas med undertext och syntolkning på Svenska.

Open Air

Film under stjärnorna även ute i regionen

Göteborg Film Festival arrangerar även utomhusbio på följande ställen i augusti, när festivalen tar Ruben Östlunds guldpalmsvinnande film Triangle of Sadness på turné i Västra Götaland.

Visningar på följande tre platser:

16 augusti Dalaborgsparken, Vänersborg

Läs mer här: vanersborg.se/sommarscen

18 augusti – Mölnlycke kulturhus 

Läs mer här: harryda.se

19 augusti – Stationsparken, Kinna

Läs mer här: mark.se/utomhusbio

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen