47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Göteborg Film Festival och Stigbergets bryggeri lanserar ny öl till festivalen 2024!

Samarbetet mellan Göteborg Film Festival och Stigbergets bryggeri fortsätter. Årets festivalöl heter Drakmås Session IPA, är speciellt framtagen av Stigbergets bryggeri för Göteborg Film Festival 2024 och kommer att finnas till försäljning på ett 20-tal platser runtom i Göteborg. Ölet lanseras den 9 januari i samband med 2024 års programsläpp på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg.

Efter samarbetet kring förra årets festivalöl, Göteborg Film Festival IPA 2023, har festivalen nu det stora nöjet att samarbeta med Stigbergets bryggeri även över festivalen 2024.

Drakmås Session IPA kommer att säljas på bland annat Hagabion, Folk, Skanshof och Ölstugan Tullen men ölet finns även tillgänglig på Stigbergets fot – för stockholmare som vill ta del av Göteborg Film Festival på distans. Stigbergets har även tagit fram fatölet Drakmås IPA som kommer att finnas till försäljning på ett urval av försäljningsställena från vecka 2 till festivalens slut.

– Det är oändligt uppfriskande att Göteborg Film Festival för andra året i rad väljer att samarbeta med ett lokalt kvalitetsdrivet hantverksbryggeri. Vi är oerhört glada över att kunna presentera 2024 års festivalöl som nu blivit hela två stycken: en alkoholsvagare IPA på 3,5% och en fullfjädrad Drakmås på 6,5%. Folkölet kommer finnas på burk och starkölet på fat. Med detta önskar vi Göteborg en underbar filmfestival, säger Nils Hultkrantz, grundare Stigbergets bryggeri.

– Det är så roligt att vi fortsätter och utvecklar samarbetet med Stigbergets, ett lokalt bryggeri som värnar om kreativitet, hantverk och kvalitet precis som vi på Göteborg Film Festival gör, säger Marie Murphy, marknadschef på Göteborg Film Festival.

Nytt för i år är att det även kommer gå att köpa en Drakmås-tröja via Stigbergets webshop och i festivalens industry desk på Hotel Draken.

På följande festivalbarer kommer Drakmås Session IPA finnas till försäljning:

Hagabions Café och Bar Kino, Shangri-La, Haket, Folk, Utopia Jazz, Fyrens Ölkafé, Oceanen, Moreno Pizza, Ilse Krog, Ivans Pilsnerbar, Alba & Röda rummet, Red Lion, Dirty Records, Brewers Beer Bar (Tredje Långgatan), Brewers Beer Bar (Magasinsgatan), Taverna Averna, Kafé Magasinet, Auktionsverket, Skanshof, Ölstugan Tullen (Andra Långgatan), Ölstugan Tullen (Mariaplan), Ölstugan Tullen (Gamlestan), Ölstugan Tullen (Johanneberg), Ölstugan Tullen (Kville), Ölstugan Tullen (Kålltorp), Stigbergets Fot (Stockholm).

Drakmås Session IPA kommer också att finnas till försäljning på vissa utvalda livsmedelsbutiker i Göteborg.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen