47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Utomhusbio i Slottsskogen

Gratis utomhusbio den 2 september med den norska publikfavoriten Världens värsta människa.

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Den 2 september blir det Göteborg Film Festival Open Air igen. Då slår Göteborg Film Festival upp största bioduken på gräsmattan nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen och bjuder på gratis utomhusbio tillsammans med Film i Väst och Göteborgs Kulturkalas. Filmen som visas är norska publikfavoriten Världens värsta människa.

Visningen startar 21.00 men redan från 19.00 finns festivalens DJ på plats och dessutom ett gäng food trucks som säljer allt från falafel, kebab och pizza till munkar, churros, glass, kaffe och bubbelte. Även Björngårdsvillans Gelateria kommer att vara öppen där du kan köpa både glass, fika, popcorn, kaffe, milkshake etc. Så se till att komma i tid, med eller utan picknick-korg!*

Ingen biljett behövs. Filmen visas på norska med svensk text. Möjlighet till syntolkning finns.

Evenemangets Facebooksida hittar du här >

Med tvåfaldigt Oscarsnominerade Världens värsta människa (bästa manus och bästa utländska film) visar Joachim Trier återigen varför han är en av Nordens främsta filmskapare och samtidsskildrare. Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne. Renate Reinsve vann priset för bästa skådespelerska vid filmfestivalen i Cannes för sin insats i rollen som Julie.

– Världens värsta människa är en av de där sällsynta filmerna som man blir kär i direkt och sedan aldrig glömmer. Det är ett oemotståndligt triangeldrama om livsval, konst och att vara förälskad i sommarnatten. Det känns helt perfekt att visa den under sommarhimlen i Slottsskogen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Medarrangörer till Göteborg Film Festival Open Air är Göteborgs Kulturkalas och Film i Väst som firar 30 år. Arrangemanget presenteras tillsammans med huvudpartner Lynk & co och partners Göteborgs-Posten och Norrlands Ljus Alkoholfri.

*I Slottsskogen får man vanligtvis dricka alkohol. Men eftersom visningen räknas som en allmän sammankomst är det ej tillåtet att dricka alkohol på den platsen vi är på.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen