47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Gratis bio i Nordstan under Göteborg Film Festival

I år med fokus på filmstaden Göteborg.

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

För fjärde året i rad bjuder Göteborg Film Festival och Nordstan in till gratis filmvisning. Under tio dagar, mellan den 27 januari och 5 februari, visas film i den populära pop-up-biografen. För att uppmärksamma stadens 400-hundraårsjubileum har samtliga filmer som visas i Nordstan en tydlig Göteborgs-anknytning.

Program: Biograf Nordstan

Under Göteborg Film Festival kommer besökare återigen kunna se film på den uppskattade pop-up-biografen mitt i Nordstan. Den här gången djupdyker filmfestivalen i film från Göteborg i samarbete med Nordstan, GötaFilm och Filmarkivet.se. Här visas bland annat TV-serien Upp till kamp av Peter Birro, klassikern Kurt Olsson – Filmen om mitt liv som mej själv och ungdomsfilmen Ciao Bella.– Det blir fjärde gången som Nordstan tillsammans med Göteborg Film Festival bjuder in våra besökare i biomörkret för att avnjuta fantastisk festivalfilm, helt gratis. Vi ser fram emot en härlig festivalvecka och hoppas att många göteborgare passar på att kombinera en filmupplevelse med ett besök hos någon av Nordstans restauranger eller caféer, säger Helena Lindqvist, VD Nordstan.   

Under tio festivaldagar visas tre filmer om dagen bakom Biograf Nordstans draperier. Biljetterna släpps på plats 30 minuter innan aktuell visning.

– Det ska bli fantastiskt roligt att tillsammans med GötaFilm, ett av de mest inflytelserika bolagen i Göteborgs moderna filmhistoria, bjuda in till den här filmfesten mitt i ett myllrande Nordstan. Det blir många älskade Göteborgsskildringar, från Peter Birros hyllade kultserie och Lisa Ohlins prisbelönade historiska drama till Kurt Olssons temperamentsfulla och skruvade uppväxtskildring, och därtill filmer som skildrar Göteborg under hela det gångna seklet, säger Tobias Åkesson, nordisk programchef, Göteborg Film Festival.

Fredag 27 januari klockan 14:00 invigs årets Biograf Nordstan med premiären av Äg din stad! skapad av Grunden Media.

Vid tre tillfällen kommer även Roger Nilsfeldt, som driver hemsidan Gamla Masthugget, att hålla ett samtal i samband med visningarna av Göteborgsbilder – arkivbilder som skildrar det gamla Göteborg och presenteras i samband med Filmarkivet.se.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen