48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Skådespelare

Juliette Binoche

Frankrike

Göteborg Film Festival presenterar stolt 2018 års mottagare av Honorary Dragon Award: Juliette Binoche. Skådespelaren besöker Göteborg Film Festival för att ta emot hederspriset samt ge en Master class. Binoche har även bidragit till festivalens Bergmanjubileum med att välja Scener ur ett äktenskap till en retrospektiv.

Med roller i Varats olidliga lätthet, Den engelska patienten, Frihet – den blå filmen och De älskande vid Pont-Neuf tog hon tidigt plats som en av de allra främsta. Nu med omkring 70 filmroller bakom sig är Juliette Binoche en av vår tids största skådespelare.

– Först och främst vill jag tacka Göteborg Film Festival för det här hederspriset! Jag tar det som en blinkning, en klapp på axeln eller rentav som en kram! Det är nästan så jag vill säga att jag hoppas att priset inte är alltför allvarligt menat. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får arbeta med det jag gör, att jag fortfarande har lyckan att känna samma passion för mitt yrke men också att jag får känna att jag har mycket kvar att lära, säger Juliette Binoche.

Juliette Binoche besökte Göteborg Film Festival den 2-4 februari 2018 och tog emot hederspriset på Dragon Award-galan den 3 februari. Läs vår intervju med henne här. 

 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen