48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

The Hypnotic Cinema

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Vågar du släppa kontrollen?

Årets festivalfokus Disorder utforskar gränslandet mellan ordning och oordning, i våra samhällen men också inom oss själva. Genom The Hypnotic Cinema undersöker vi vad som händer med en filmupplevelse om du lägger ordningen i ditt eget huvud i händerna på en hypnotisör och vågar släppa kontrollen över ditt eget medvetande.

Tre hypnotiska filmvisningar

The Hypnotic Cinema är ett världsunikt experiment med tre exklusiva filmvisningar på Stora Teatern i Göteborg. Innan filmen börjar genomför en hypnotisör en masshypnos som försätter publiken i ett medvetandetillstånd anpassat till den specifika filmen. Efter föreställningens slut bryts tillståndet av hypnotisören. De tre filmerna som valts ut är alla suggestiva filmer som på olika sätt tar med åskådaren på en emotionell och sinnesutvidgande resa.

The Hypnotic Cinema genomförs med stöd av Göteborg & Co

Anmälan ditt intresse här

Vill du uppleva film på ett sätt du aldrig tidigare varit med om? Vi släpper ett begränsat antal biljetter inom kort. Anmäl ditt intresse för att få chansen att delta. Vilken av de tre filmerna du vill se väljer du i ett senare skede.

18-årsgräns och vaccinationsbevis gäller på dessa visningar. Alla deltagare har rätt att när som helst avbryta sitt deltagande. Evenemanget kan komma att dokumenteras med film och foto för filmfestivalens räkning.

Frågor & svar

Vem får delta?

Du som deltar får inte vara under 18 år, ha fysiska eller psykiska besvär, vara gravida eller påverkade av alkohol eller narkotika.

Vad ska jag tänka på innan jag deltar?

Hypnos är ett fullt naturligt medvetandetillstånd, så du behöver inte förbereda dig på något sätt. Det enda du behöver göra är att lyssna på hypnotisörens röst. Hypnosen sker i underhållningssyfte och skulle du vilja bryta hypnosen kan du enkelt göra det själv, när du vill.

Vem utför hypnosen?

Hypnotisör Fredrik Praesto.

Jag har anmält mitt intresse. Vad händer nu?

Vi kommer meddela vilka som får möjlighet att köpa en biljett.

Vill du hellre ägna dig åt självhypnos?

Varje dag under festivalen kommer du kunna hypnotiseras av exklusiva filmpremiärer i vår digitala salong. Res över land och hav, drabbas av fängslande livsöden och njut av filmkonsten när den är som allra bäst. Direkt från din egen soffa.

Digitala salongen

Onlinepasset

Med onlinepasset får du en unik digital festivalupplevelse var du än befinner dig. Under elva dagar kan du ta del av 50 av festivalens 200 mest efterlängtade nordiska premiärerna och internationella filmer som hyllats under året. Varje film går att streama under 24 h via dator, surfplatta, smartphone, Chromecast eller Apple TV. Köp onlinepasset redan idag och få tillgång till gamla festivalfavoriter från tidigare år.

Göteborg Film Festival logotyp

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen