48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Isabelle Huppert kommer till Göteborg Film Festival 2024

Göteborg Film Festival har det stora nöjet att välkomna henne till 2024 års festival i och med Sverigepremiären av Elise Girards Sidonie in Japan där Huppert spelar huvudrollen.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Med huvudroller i filmer som Pianisten, Elle, White Material, Dagen efter denna och Ceremonin är Isabelle Huppert en av världens mest framstående skådespelare. Nu har Göteborg Film Festival det stora nöjet att välkomna henne till 2024 års festival i och med Sverigepremiären av Elise Girards Sidonie in Japan där Huppert spelar huvudrollen.

Franska Isabelle Huppert är en av världens främsta och mest hyllade skådespelare. Hon har jobbat med regissörer som Claude Chabrol, Michael Cimino, Jean-Luc Godard, Michael Haneke och Joseph Losey. Hon har fått utmärkelser på European Film Awards, Golden Globes och filmfestivalen i Cannes, och även en Oscarsnominering för sin rollprestation i Elle.

Nu är hon aktuell som huvudrollsinnehavare i Elise Girards drama Sidonie in Japan som får Sverigepremiär på Göteborg Film Festival. I filmen spelar Huppert en författare som reser till Japan med sin döda mans spöke och möter en kultur och en man som får henne att leva upp igen. I samband med premiärvisningen kommer både Huppert och Girard att närvara på festivalen. 

– Isabelle Hupperts skärpa och mångsidighet gör henne till en av vår tids allra främsta skådespelare. Hennes precisa skådespeleri kan vara djupgående psykologiskt, stramt intellektuellt eller stiliserat och expressivt. Det är inte utan orsak hon är så djupt beundrad av andra skådespelare, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.

Efter premiärvisningen av Sidonie in Japan på Draken kommer Huppert att medverka i ett scensamtal om sitt konstnärskap. Samtalet modereras av Jonas Holmberg. 

Köp biljetter till Sidonie in Japan

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen