47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Filmpolitiskt toppmöte 2018

Den 26 januari, filmfestivalens första dag, bjuder Göteborg Film Festival och Västra Götalandsregionen in till ett Filmpolitiskt toppmöte i Göteborg. Landets nationella och regionala politiker, tjänstemän, regionala produktions- och resurscentrum samt utvalda representanter för filmbranschen ska samlas för att diskutera den framtida svenska filmpolitiken. Konferensen äger rum fredagen den 26 januari 2018, samma dag som […]

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Den 26 januari, filmfestivalens första dag, bjuder Göteborg Film Festival och Västra Götalandsregionen in till ett Filmpolitiskt toppmöte i Göteborg.

Landets nationella och regionala politiker, tjänstemän, regionala produktions- och resurscentrum samt utvalda representanter för filmbranschen ska samlas för att diskutera den framtida svenska filmpolitiken.

Konferensen äger rum fredagen den 26 januari 2018, samma dag som filmfestivalen inleds.

2017 genomförde regeringen den största förändringen av den svenska filmpolitiken på 50 år – den tidigare filmavtalsmodellen skrotades och ersattes med en ny, statlig filmpolitik. Därmed väcktes behovet av en kvalificerad politisk diskussion om den nya filmpolitiken och vad den egentligen innebär.

Med konferensen Filmpolitiskt toppmöte 2018 visar regionerna att man är en del av den nationella filmpolitiken och bereder vägen för en kontinuerlig dialog mellan stat, region och kommun i de frågor som rör filmens visioner, mål och framtid.

 

Se toppmötet i sin helhet nedan.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen