47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Filmfestivalens riktlinjer för sociala medier

Du är välkommen att kommentera våra inlägg i sociala medier samt lägga upp text och bilder i våra kanaler. Men observera att vi har följande kommentarsregler som alla måste följa.

1.  Vi tillåter inte och raderar kommentarer om att en person eller grupp exempelvis inte förtjänar att leva, är värdelös, ett avskum eller ohyra. Vi raderar kommentarer som innehåller:

  • hat mot minoriteter, t.ex. etniska och religiösa minoriteter, HBTQ-personer eller människor med olika former av funktionsnedsättning/-variation
  • alla former av rasism och främlingsfientlighet
  • nedsättande epitet
  • olämpligt eller stötande språk
  • förtal
  • hot
  • personangrepp
  • övriga trakasserier

2. Vi tillåter inte och raderar kommentarer som innehåller pornografi, våldsskildring och uppvigling som tex. offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott eller annan särskilt allvarlig brottslighet.

3. Vi tillåter inte spekulationer eller missvisande information.

Vi raderar kommentarer som innehåller lögner, rykten, spekulation samt manipulerade bilder/videor, såvida de inte är centrala för diskussionen och det tydligt framgår att det handlar om manipulerat innehåll.

4. Vi tillåter inte ren länkpostning utan sammanhang, spam eller reklam.

Det är inte tillåtet med kampanjande för kommersiella produkter eller evenemang, eller sak- och partipolitik. Vi tillåter inte heller spam, dvs upprepade kommentarer med samma eller liknande innehåll, oavsett om det handlar om länkar, kommentarer, emojis, bilder och/eller videor. Vi kan även komma att ta bort kommentarer som är off topic (inte håller sig till ämnet).

5. Vi tillåter inte publicering av upphovsrättsskyddat material. 

Göteborg Film Festival kommer att ta bort inlägg med ovanstående innehåll.

Om du bryter mot lagen eller inte följer våra riktlinjer för sociala medier kan du bli blockerad för fortsatt kommentering på våra konton och plattformar i sociala medier.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen