46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

This Is Cinema!

An on-site experience directed by Ruben Östlund

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Hur skapar vi världens bästa biokultur?

Biografens förmåga att skapa kollektiva upplevelser är oöverträffad. Men har samtidens scrollande på individuella skärmar skadat publikens förmåga att delta i en gemensam föreställning? Den dubbelt guldpalmsbelönade regissören Ruben Östlund vill gå till botten med biobesökarnas beteenden och engagemang och i föreställningen This Is Cinema! på Göteborg Film Festival 2023 tar han sig an den försoffade biopubliken för att skapa världens bästa biokultur.

”I jämförelse med till exempel Frankrike och USA har Sverige en passivare publikkultur. Här gömmer vi oss i bänkraderna och tar mindre ansvar för föreställningen. Om biokulturen skall blomstra, nå sin fulla potential, måste publiken förstå sin roll.”

– Ruben Östlund

Vill du bli regisserad av Ruben Östlund?

Under en exklusiv biografföreställning av Triangle of Sadness på Göteborg Film Festival kommer regissören Ruben Östlund att bryta den fjärde väggen och ta steget ut i biografrummet, då han inte bara regisserar filmen på duken utan även biopubliken i salongen. För att kunna genomföra evenemanget vill Ruben Östlund lära känna publiken i biografen. Därför måste du i din anmälan svara på några frågor om dig själv och dina biovanor för att få möjlighet att köpa biljett.

Projektet genomförs med stöd av Göteborg & Co

Ruben Östlund
Ruben Östlund långfilmsdebuterade 2004 med Gitarrmongot, och framgångssagan som har följt därefter inkluderar två Guldpalmer och en handfull Guldbaggar, hans filmer har nominerats både till Oscars och Golden Globes, och 2021 tilldelades han utmärkelsen Nordic Honorary Dragon Award på Göteborg Film Festival. Vid sidan av Ingmar Bergman har Ruben Östlund rönt framgångar som är oöverträffade i svensk filmhistoria. Ruben Östlund är Göteborg Film Festivals nytillträdda hedersordförande. Filmen Triangle of Sadness följer två supermodeller som efter en ödesdiger lyxkryssning finner sig själva strandade med andra passagerare på en öde ö där hierarkier omkullkastas och världsuppfattningar utmanas.

Frågor & svar

Vilket språk är This Is Cinema! på?

Ruben kommer tala svenska under föreställningen men Triangle of Sadness som visas under föreställningen har dialog på engelska.

Varför måste jag svara på frågor?

För att genomföra föreställningen önskar vi veta mer om publiken i biografen och era biografvanor. Göteborg Film Festival kommer inte spara eller sprida svaren utanför föreställningen. Det går också bra att anpassa dina svar på ett sätt så du känner dig bekväm.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen