48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Två gånger von Trier på Göteborg Film Festival 2019

Förutom svensk premiär av The House That Jack Built anordnar festivalen också en apokalyptisk Melancholia visning på Tjolöholms slott.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Det blir dubbelt upp med Lars von Trier på Göteborg Film Festival 2019. Förutom svensk premiär på von Triers nya film The House That Jack Built anordnar festivalen en magisk filmupplevelse i sann apokalyptisk anda när Melancholia kommer visas på sin inspelningsplats Tjolöholms slott.

Lars von Triers senaste film, The House That Jack Built, berättas ur seriemördaren Jacks perspektiv som ser vart och ett av sina mord som ett konstverk. Över ett spann på tolv år får vi följa honom på sin jakt efter det perfekta konstverket, längs resan får vi uppleva hans beskrivningar av problem och hans personliga tillstånd i förhandlingarna om i vilken av helvetets kretsar han egentligen hör hemma. I rollerna ser vi bland andra Matt Dillon, Bruno Ganz och Uma Thurman.

– En ny film av Lars von Trier är alltid en händelse som engagerar och utmanar. Kanske har han aldrig varit så personlig och provokativ som i The House That Jack Built, så det kommer bli väldigt roligt och spännande att premiärvisa filmen på festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare Göteborg Film Festival.

Melancholia på Tjolöholms slott – filmvisning och guidning på inspelningsplatsen.

Som en del av Fokus: Apokalyps på Göteborg Film Festival 2019 bjuder vi in till en oförglömlig filmupplevelse med von Triers Melancholia på inspelningsplatsen Tjolöholms slott.

Hoppa på festivalbussen utanför Draken och stig in i Melancholias universum. Under färden bjuds publiken på fördjupning kring filmen och anekdoter kring inspelningen. Väl framme vid slottet kan du själv ta plats på verandan och skåda mot stjärnorna och ut i rymden precis som filmens huvudpersoner. Det blir dessutom rundtur i slottet kantat med anekdoter från inspelningen med avslutning i festsalen med dryck och tilltugg på samma plats där Kirsten Dunsts karaktär åt sin bröllopsmiddag. Tillslut slår vi oss ner i slottshallen för en visning av det dystopiska dramat Melancholia precis där på inspelningsplatsen.

– Eftersom Melancholia antagligen är filmhistoriens allra främsta verk om apokalypsen, känns det otroligt roligt att kunna ge publiken möjlighet att uppleva filmen på den plats som skänker den så mycket av sin ödesmättade tyngd. Den här visningen kommer bli något alldeles extra, säger Jonas Holmberg.

Visningen presenteras i samarbete med Tjolöholms slott, Region Halland och Science Safari.

Köp dina biljetter till specialvisningen av Melancholia här. (Uppdatering: Evenemanget är slutsålt). 

Läs här om hur du kan bli medlem och få tillgång till fina erbjudanden och specialvisningar året om.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen